Šrot se bo zaposlil v Pivovarni Laško kot pravnik

Nekdanji direktor in 55-odstotni lastnik Pivovarne Laško Boško Šrot ni sprejel ponudbe, da bi po julijski odstavitvi z mesta prvega moža podjetja družbo zapustil z odškodnino, zato se bo zaposlil kot pravnik na dislocirani enoti Pivovarne Laško v Trnovljah pri Celju.

Objavljeno
10. november 2009 12.42
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Laško - Nekdanji direktor in 55-odstotni lastnik Pivovarne Laško Boško Šrot ni sprejel ponudbe, da bi po julijski odstavitvi z mesta prvega moža podjetja družbo zapustil z odškodnino, zato se bo zaposlil kot pravnik na dislocirani enoti Pivovarne Laško v Trnovljah pri Celju.

Direktor pivovarne Dušan Zorko se je, kot je dejal, s Šrotom korektno pogovoril, na ustrezno delovno mesto pa bo razporejen s sklepom nadzornega sveta. Ob tem je Zorko zagotovil, da Šrot ne bo imel nobenih pooblastil in dostopa do poslovne dokumentacije, saj bi to lahko pomenilo konflikt interesov z njegovimi pravnimi postopki v zvezi z lastništvom Pivovarne Laško.

 

Šrot, ki je po izobrazbi diplomirani pravnik, prav tako naj ne bi imel vstopa na sedež podjetja v Laškem, njegova plača naj bi sodila v osnovni plačilni razred za univerzitetno izobrazbo.

 

Sicer pa nadzorniki Pivovarne Laško konec julija letos, ko so Šrota razrešili s funkcije direktorja družbe, sploh niso opazili, da so takrat privolili v to, da ga v treh mesecih po razrešitvi morajo prerazporediti na ustrezno delovno mesto znotraj Pivovarne Laško. Šrot je bil razrešen ne le s funkcije prvega moža Pivovarne Laško, ampak tudi iz nadzornih svetov hčerinskih družb laške pivovarne. Ostal je le še nadzornik v nadzornem svetu Jadranske pivovarne, ali bo tudi v tem svetu potrebna njegova razrešitev, pa še ni znano.