Šrota izrinjajo iz skupine Pivovarne Laško

Delničarji dveh odvisnih družb Pivovarne Laško so na skupščinah nekdanjemu predsedniku uprave pivovarne Bošku Šrotu vrata pokazali še iz nadzornih svetov.

Objavljeno
13. oktober 2009 12.54
Nejc Gole
Nejc Gole
Ljubljana - Delničarji dveh odvisnih družb Pivovarne Laško so na skupščinah nekdanjemu predsedniku uprave pivovarne Bošku Šrotu vrata pokazali še iz nadzornih svetov. V Pivovarni Union ga bo zamenjal Janko Remic, v Radenski pa Dragica Čepin, med nadzornike pa sta bili v tej družbi imenovani še Marjeta Zevnik in Mirjam Hočevar. Včeraj se je sestala skupščina tudi v Fructalu, v še eni izmed družb Skupine Pivovarne Laško. Ker je Dušan Zorko postal prvi mož Pivovarne Laško, so delničarji na njegovo mesto postavili Terezijo Peterka.


Potem ko je skupščina Pivovarne Union odpoklicala Šrota, bo Janko Remic v nadzorni svetu poleg Franca Rojnika, Terezije Peterka, Marjete Zevnik in Toneta Turnška sedel 2. januarja prihodnje leto. Njegov mandat traja štiri leta, prav toliko kot tudi mandat za vse tri nove nadzornice Radenske. Medtem ko je Dragica Čepin zamenjala odpoklicanega Šrota, sta Zevnikova in
Hočevarjeva zamenjali Gorazda Šetino in Pavla Terška, ki sta odstopila sama. Iz nadzornega sveta Fructala je odstopil tudi Zorko, kjer je namesto njega mandat do 30. junija 2012 dobila Terezija Peterka.


Zaradi poenotenja revizorja v Skupini Pivovarna Laško so delničarji vseh treh družb za letošnje leto namesto revizorske hiše KPMG imenovali družbo Deloitte Revizija. Skupščina Pivovarne Union je določila tudi nove nagrade za nadzornike. Po novem bo sejnina za člana nadzornega sveta 330 evrov, za predsednika pa 429 evrov. Za sodelovanje na dopisni seji bo član dobil 264 evrov, predsednik pa 343,20 evra.