Starmanu (še) ni uspelo v Jelovici

Lastnik Deželne TV Loka in predsednik škofjeloškega odbora NSi Bojan Starman včeraj ni oddal ponudbe za prevzem Jelovice. Kljub temu je posredno potrdil, da se je z lastniki že dogovoril o odkupu 50,72-odstotnega deleža.

Objavljeno
08. marec 2007 07.00
Nada Marija Slovnik, direktorica Jelovice
Ljubljana – Lastnik Deželne TV Loka in predsednik škofjeloškega odbora NSi Bojan Starman včeraj ni oddal ponudbe za prevzem Jelovice. Kljub temu je posredno potrdil, da se je z lastniki že dogovoril o odkupu 50,72-odstotnega deleža v škofjeloški tovarni hiš in stavbnega pohištva. »Pogajanja s Kadom, Sodom, holdingom Infond in Gorenjsko borznoposredniško družbo (GBD) so bila trda,« je dejal za Delo. Na vprašanje, ali to pomeni, da so že uspešno končana, pa je odgovoril: »Lahko tako rečem.«

»Ne blefiram, še manj pa odstopam od Jelovice. Zataknilo se nam je s papirologijo. Pogovarjali smo se z lastniki in drugimi kupci, zavleklo pa se je tudi s postopki za pridobitev bančnega jamstva, ki ga zdaj imamo. Zmanjkal mi je en dan. Namero oziroma ponudbo za prevzem Jelovice bom tako proti koncu prihodnjega tedna objavil prek drugega podjetja,« je Bojan Starman včeraj utemeljil razloge, zaradi katerih včeraj, trideseti dan po objavi prevzemne namere, prek družbe In Marketing ni objavil prevzemne ponudbe za Jelovico. »Ponudbo bom oddal prek drugega podjetja, zagotovo pa to ne bo Deželna TV ali Tehnoservis. Ker gre za istega lastnika, z bančnim jamstvom ne bo težav,« je dodal in potrdil, da se bo danes sešel z upravo Jelovice, ki jo vodi Nada Marija Slovnik.

Več si preberite v tiskani izdaji Dela