Stečaj še za podjetje Muralist

Okrožno sodišče v Murski Soboti je izdalo sklep o začetku stečajnega postopka nad invalidskim podjetjem Muralist. Za stečajnega upravitelja je sodišče imenovalo Janeza Artiča.

Objavljeno
12. oktober 2009 12.40
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Murska Sobota - Muralist, ki zaposluje 583 delavcev, je po matični družbi Mura ter hčerinskih Mura - Ženska oblačila in Mura - Moška oblačila še tretja Murina hčerinska družba, nad katero je na predlog vodstva Mure uveden stečajni postopek.

Muralist je po matični družbi Mura ter hčerinskih Mura - Ženska oblačila in Mura - Moška oblačila še tretja Murina hčerinska družba, nad katero je na predlog vodstva Mure uveden stečajni postopek.

Družba je imela poslovni odnos predvsem z družbami iz skupine, kar pomeni, da so vse obveznosti in terjatve povezane s temi družbami, je danes povedal stečajni upravitelj Janez Artič. "Najprej se bom seznanil s stanjem v podjetju. Ugotoviti moram, koliko bo možno unovčiti stečajne mase v denarna sredstva, da bi se lahko poplačale terjatve delavca," je dejal.

Zaposleni - kolikor je Artič seznanjen, družba zaposluje 603 delavce - bodo po njegovih besedah odpovedi pogodb o zaposlitvi dobili v torek, z zavodom za zaposlovanje in centri za socialno delo pa so se že uskladili, da bodo lahko delavci čim prej prišli do ustreznih pomoč in nadomestil.

Vodstvo je stečaj predlagalo, ker je po podatkih za konec avgusta ugotovilo, da so te družbe, ki skupaj zaposlujejo 2635 delavcev, insolventne.

Nad prvimi tremi družbami se je stečajni postopek začel 2. oktobra, minuli teden pa so zaposleni v teh družbah dobili odpovedi pogodb o zaposlitvi.

Preostalih pet hčerinskih družb, Mura - EHM, M - Energetika, Mura in partnerji, Mura - Unikat in M-AIKS, je plačilno sposobnih in nadaljujejo s poslovanjem.