Stečajni upravitelj Mipa sodišču predložil otvoritveno bilanco

Stečajni upravitelj Mipa Miroslav Benedejčič je sodišču predložil otvoritveno bilanco. Vrednost premoženja Mipa je ocenjena na 49 milijonov evrov, 529 upnikov pa je prijavilo 127 milijonov evrov terjatev.

Objavljeno
07. september 2009 15.06
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Nova Gorica - Stečajni upravitelj Mipa Miroslav Benedejčič je sodišču v petek predložil otvoritveno bilanco. Vrednost premoženja Mipa je ocenjena na 49 milijonov evrov, 529 upnikov pa je prijavilo 127 milijonov evrov terjatev.

Benedejčič bi otvoritveno bilanco sicer moral pripraviti že do 7. avgusta, a je sodišče zaprosil za enomesečno podaljšanje roka. Poleg obsežne dokumentacije so številni, predvsem banke, terjatve prijavili v zadnjem trenutku.

Po predlogu stečajnega upravitelja je priznanih 75,5 milijona evrov terjatev, skoraj 52 milijonov evrov terjatev pa je prerekanih. Kot je pojasnil Benedejčič, bo sodišče zdaj izdalo sklep o otvoritveni bilanci, upniki, katerih terjatve so prerekane, pa se lahko na predlog stečajnega upravitelja pritožijo.

Benedejčič ocenjuje, da bo prodaja Mipovega premoženja stekla še ta mesec. Priprave za prodajo se lahko začnejo, nekatere stvari pa je treba po njegovih besedah še razčistiti.

Sicer pa naj bi bila predvidoma v tem tednu s Panvito podpisana najemna pogodba za Mipove obrate v Kromberku. Po Benedejčičevih besedah naj bi se s Panvito sestali v sredo, pred podpisom pa mora z dogovorom soglašati tudi sodišče. Če bo šlo vse po načrtih, bo proizvodnja v Kromberku stekla 1. oktobra.