Steklarska nova ni plačevala prispevkov za delavce

Družba Steklarska nova že od leta 2004 zaposlenim ni plačevala prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, je povedal Stjepan Miklaužić, družbenik v podjetju Steklarska.

Objavljeno
09. september 2009 16.45
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Rogaška Slatina - Družba Steklarska nova, ki je od maja letos v stečaju, že od leta 2004 zaposlenim ni plačevala prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, je povedal Stjepan Miklaužić, družbenik v podjetju Steklarska, proizvodnja stekla, ki je želelo najeti proizvodnjo in nepremičnine družbe v stečaju.

Miklaužić očita Kapitalski družbi kot večinski lastnici Steklarske nove, da je dovolila takšno ravnanje. "Na zavodu za invalidsko in pokojninsko zavarovanje ter na zavodu za zdravstveno zavarovanje so nam povedali, da prinesemo točne podatke o tem, kdaj je podjetje nehalo plačevati prispevke in nam bodo izračunali višino neplačanih prispevkov, vendar mi teh podatkov nimamo," je pojasnil Miklaužić.

 

Dejal je, da so zato danes na predsednika slovenske vlade Boruta Pahorja naslovili prošnjo za čim prejšnji sestanek, saj nekdanji delavci Steklarske nove menijo, da jim mora neporavnane prispevke poplačati država, ki je bila njihova lastnica. Če do sredine prihodnjega tedna ne bo prišlo do srečanja s Pahorjem, pa Miklaužić napoveduje prihod delavcev Steklarske nove pred vladno palačo v Ljubljani, od koder se bodo umaknili šele takrat, ko bodo prispevki za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje poravnani.

 

Sicer pa bo konec septembra letos stekla prodaja stečajnega premoženja Steklarske nove, ki je zaposlovala 248 delavcev, upniki pa so na povabilo stečajnega upravitelja podjetja Štefana Role prijavili za več kot 10 milijonov evrov terjatev.