Štirje kandidati za prvega moža Slovenskih železnic

Na razpis za novega generalnega direktorja družbe Slovenske železnice se je prijavilo 15 kandidatov. Strokovno razpisna komisija nadzornega sveta družbe bo na razgovor povabila štiri najprimernejše kandidate.

Objavljeno
02. september 2009 17.15
Da. O.
Da. O.
Ljubljana - Iz strokovno razpisne komisije nadzornega sveta družbe Slovenske železnice so sporočili, da se je na razpis za novega generalnega direktorja družbe Slovenske železnice v razpisnem roku prijavilo 15 kandidatov. Komisija se je po pregledu njihovih vlog in predloženih vizij in strategij razvoja družbe Slovenske železnice enotno odločila, da na osebni razgovor povabi 4 izbrane kandidate, ki so po njihovih ocenah pripravili najboljše programe.

Po opravljenih pogovorih bo komisija v ponedeljek nadzornemu svetu predlagala najboljšega kandidata. Po mnenju komisije so kandidati enakovredni, saj naj nihče ne bi izstopal. Skupna ugotovitev vseh kandidatov v njihovih vizijah je, da se morajo na Slovenskih železnicah povečati prihodki, da je potrebno dvigniti ugled družbe v javnosti in da je potrebna racionalizacija dela.

Vsi kandiddati tudi poudarjajo dostopnost prestrukturiranja družbe s poudarkom na socialnih programih, predvsem pa z dvigom prihodkov ohraniti delovna mesta. Izpostavili so tudi nujnost strateške povezave Slovenskih železnic in veliko vlogo lastnika pri reševanju odprtih vprašanj. Nujno je potrebna preusmeritev prometa iz cest na železnico, razvijanje skritih potencialov, ki jih železnica ima, predvsem pa so izpostavili veliko prednost železnice na področju varovanja okolja, ki jih železnica ima v primerjavi z drugimi oblikami transporta.

Novi generalni direktror družbe bo Slovenske železnice vodil naslednja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja.