Telekom nadaljuje postopke na Kosovu

Mobilkom Austria je Telekom Slovenije obvestil, da je vložil pritožbo na rezultat razpisa za drugega mobilnega operaterja na Kosovu. Kljub pozivu Avstrijcev Telekom nadaljuje postopke.

Objavljeno
13. marec 2007 11.30
Ljubljana - Mobilkom Austria je Telekom Slovenije uradno obvestil, da je pri pristojnem kosovskem sodišču vložil pritožbo na rezultat razpisa za drugega mobilnega operaterja na Kosovu. Hkrati Telekom pozivajo, naj do nadaljnjega zadrži vse postopke, povezane z zmago na razpisu, je Telekoma danes sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze. V Telekomu zatrjujejo, da bodo z vsemi začetimi postopki nadaljevali.

Kot je povedala predstavnica za odnose z javnostmi pri Telekomu Darinka Pavlič Kamien, je konzorcij Ipko.net, Telekom Slovenije in Mobitel obveze iz veljavne koncesijske pogodbe dolžan udejanjiti. "V Telekomu bomo v skladu s podpisano pogodbo, ki je bila zadnji akt potrditve, da je natečaj potekal korektno in transparentno, nadaljevali z vsemi začetimi postopki," je zatrdila Pavlič Kamienova.

Telekom: Spoštujemo vse razpisne pogoje

Konzorcij Ipko.net je skupaj s Telekomom v celoti spoštoval razpisne pogoje, v roku plačal licenčnino in s pristojnimi državnimi ustanovami na Kosovu podpisal koncesijsko pogodbo, poudarjajo v Telekomu. To po navedbah družbe potrjuje tudi kosovska agencija za telekomunikacije.

Agencija se je na poziv Avstrijcev odzvala z izjavo, da že samo dejanje podpisa koncesijske pogodbe potrjuje skladnost z zakonodajo ter spoštovanje razpisnih pravil. Ob tem ocenjuje, da gre s strani Mobilkom Austria za napačno tolmačenje kosovske zakonodaje. Po njihovem mnenju pritožba ne zadrži izvedbe dejanj, povezanih z zmago na razpisu.

Formalni zmagovalec ni plačal koncesnine

Kot je znano, je bil 6. marca s podpisom pogodbe o licenci izpolnjen še zadnji razpisni pogoj za pridobitev licence s strani konzorcija Telekoma Slovenije, Mobitela in Ipko.neta, ki je sicer na razpisu zasedel drugo mesto, vendar je dobil licenco zato, ker formalni zmagovalec Kosmocell v predvidenem roku ni plačal koncesnine.