Telekom razmišlja o reviziji na Kosovu

Telekom Slovenije bo po pregledu uradne dokumentacije o rezultatih natečaja za drugega mobilnega operaterja na Kosovu in po presoji morda sprožil tudi revizijski postopek.

Objavljeno
07. februar 2007 16.50
Ljubljana/Priština - Telekom Slovenije uradne dokumentacije o rezultatih natečaja za drugega mobilnega operaterja na Kosovu še ni prejel, zato izida ne more komentirati. "Po prejemu dokumentacije, ki jo bomo preučili, se bomo odločili, kako naprej. Če bomo ocenili, da je potrebno, bomo sprožili tudi revizijski postopek," so danes pojasnili v Telekomu Slovenije.

Kosovska agencija za telekomunikacije je v torek, kot je znano, sporočila, da je na mednarodnem razpisu za drugega mobilnega operaterja na Kosovu zmagal konzorcij Kosmocel, katerega članice so družbe Dukadjini iz Peči, Kuitesa iz Prištine in neimenovana italijansko-ameriška družba.

Ponudbo za drugega operaterja je sicer oddal tudi Telekom Slovenije preko hčerinske družbe Ipko.net iz Prištine. Skupno pa je na razpis prispelo šest ponudb, od katerih je lokalna komisija dve zavrnila, tako da sta poleg Kosmocela in slovenskega Telekoma ostala še avstrijski Mobilkom in Team Kosova.

To je bil že drugi razpis, saj je prvega, na katerem je zmagal konzorcij kosovske družbe Mobikos in slovenskega Mobitela, morala razveljaviti lokalna vlada na zahtevo misije ZN na Kosovu (UNMIK).