Telekomova licenca skladna z načrtom

V Telekomu Slovenija, ki mu je s hčerinskim podjetjem Ipkonet uspelo pridobiti licenco za drugega mobilnega operaterja na Kosovu, so ocenili, da je pridobitev licence skladna z razvojnimi cilji.

Objavljeno
21. februar 2007 21.00
Ljubljana - V Telekomu Slovenija, ki mu je s hčerinskim podjetjem Ipkonet uspelo pridobiti licenco za drugega mobilnega operaterja na Kosovu, so ocenili, da je pridobitev licence skladna z razvojnimi cilji skupine. "Pomeni korak naprej v širitvi poslovanja, še posebej v luči pomena mobilnih komunikacij in konvergence omrežij," so danes sporočili iz Telekoma.

"Veseli smo novice o izidu natečaja na Kosovu. To je velik uspeh za skupino Telekom Slovenije. Naša prva naloga je, da vplačamo koncesnino in s tem tudi dejansko postanemo zmagovalec. Že danes bomo vpregli vse sile, da izpeljemo načrte iz dane ponudbe in tako uresničimo naše razvojne cilje," je ocenil predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj.

Kosovska agencija za telekomunikacije je Ipkonetu licenco skladno z razpisnimi pravili podelila v torek, ker konzorcij Kosmocell, ki je zmagal na mednarodnem javnem razpisu, v predvidenem roku ni poravnal koncesnine. Telekom je prek Ipkoneta za koncesnino ponudil 75 milijonov evrov, rok za plačilo pa je 14 dni.

Telekom Slovenije bo koncesnino poravnal v četrtek

Če Telekom ne bo plačal koncesnine, bo na vrsti za pridobitev licence za drugega operaterja mobilne telefonije na Kosovu tretjeuvrščeni z razpisa, avstrijski Mobilkom. Delegacija slovenske telekomunikacijske družbe je tako danes že odpotovala v Prištino. Vladi in vodstvu agencije so zagotovili, da bodo koncesnino v višini 75 milijonov evrov poravnali v četrtek.

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, so se predstavniki družbe danes skupaj s predstavniki Ipkoneta že sestali z vlado in vodstvom agencije za telekomunikacije, ki je "tokratni natečaj izpeljala povsem transparentno". Pogovarjali so se o nadaljnjih postopkih po pridobitvi koncesije v skladu z razpisnimi pogoji.

Skupina Telekom Slovenije, ki je v tem natečaju oblikovala konzorcij skupaj z Mobitelom in Ipkonetom, je na sestanku v Prištini zagotovila, da bo v četrtek, 22. februarja, vplačala koncesnino, s čimer bo tudi formalnopravno pridobila licenco za drugega operaterja mobilne telefonije na Kosovu, so še sporočili iz slovenske družbe.

Kot je znano, je bil to drugi razpis za operaterja mobilne telefonije na Kosovu. Na prvem je v sodelovanju z lokalnimi partnerji zmagal Mobitel, a je bil razpis po številnih zapletih razveljavljen.