Tomaž Blagotinšek bo na čelu Radenske

Družbo Radenska bo od 1. marca dalje vodil Tomaž Blagotinšek. Na položaju generalnega direktorja bo zamenjal Zlatka Hohnjeca, ki je Radensko vodil od leta 2002.

Objavljeno
26. februar 2007 17.21
Tomaž Blagotinšek bo zamenjal Zlatka Hohnjeca
Radenci - Družbo Radenska bo od 1. marca dalje s petletnim mandatnim obdobjem vodil Tomaž Blagotinšek, je na seji sklenil nadzorni svet družbe. Na položaju generalnega direktorja bo zamenjal Zlatka Hohnjeca, ki je Radensko vodil od leta 2002. Nadzorniki so obravnavali tudi lanske poslovne rezultate družbe. Ti kažejo, da je Radenska lani ustvarila 32,2 milijona evrov prihodkov iz poslovanja in 1,3 milijona evrov čistega dobička, so sporočili iz družbe.

Radenska, ki v skupini Pivovarna Laško proizvede več kot 70 odstotkov vseh vod, je lani prodala 116,54 milijona litrov pijač, kar je za 5,5 odstotka več kot predlani. Od tega 68,07 milijona litrov mineralnih vod, 14,75 milijona litrov izvirskih vod, 3,58 milijona litrov namiznih vod in 30,14 milijona litrov brezalkoholnih pijač.

"Poslovanje Radenske je stabilno, njen položaj največjega proizvajalca voda v skupini pa trden. V naslednjih letih želimo tržni položaj izboljšati tudi na bližnjih trgih, kar bomo dosegli s prodornejšim nastopom na teh trgih in v sodelovanju z družbami v skupini Pivovarna Laško," je, kot so sporočili iz Radenske, povedal Blagotinšek.

Radenska načrtuje povečanje prodaje

Radenska načrtuje, da bo letos prodajo povečala za 9,1 odstotka, prihodke pa za 9,4 odstotka. Za investicije v izgradnjo vodovoda, raziskavo vrtin in opremo za proizvodnjo nameravajo nameniti slabe tri milijone evrov sredstev.

Blagotinšek je leta 1995 diplomiral na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Ljubljani. Leta 1996 se je zaposlil v Pivovarni Laško, kjer je v devetletnem obdobju opravljal dela na raznih področjih in napredoval do področnega vodje mednarodne prodaje. V tem obdobju je tudi magistriral na ljubljanski ekonomski fakulteti s področja mednarodne ekonomije.

V začetku leta 2005 se je kot član ožjega vodstva pridružil podjetju Duropack - Tespack, ki je del skupine Duropack s sedežem na Dunaju. Konec leta 2005 je v podjetju postal direktor trženja, odgovoren za domačo in mednarodno prodajo, raziskave in razvoj, tehnološko pripravo izdelkov in marketing.