Toshiba z izgubo

Japonski visokotehnološki velikan Toshiba je v prvi polovici svojega poslovnega leta, ki se je sklenila s septembrom, ustvaril predvidoma okrog 630 milijonov dolarjev izgube. V enakem obdobju leto prej je imel 418 milijonov dolarjev izgube.

Objavljeno
27. oktober 2009 10.07
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Tokio - Japonski visokotehnološki velikan Toshiba je v prvi polovici svojega poslovnega leta, ki se je sklenila s septembrom, ustvaril predvidoma okrog 630 milijonov dolarjev izgube. V enakem obdobju leto prej je imel 418 milijonov dolarjev izgube.


Gre za oceno Toshibe na podlagi predhodnih podatkov, dokončen podatek o rezultatih v prvem polletju poslovnega leta naj bi družba objavila v petek. Izguba naj bi bila sicer posledica močnega jena, to je neugodno za rezultate japonskih izvoznikov, in šibkega povpraševanja tekom aktualne svetovne gospodarske krize.

 

Kljub temu je danes predstavljena ocena za prvo polletje boljša od maja podane napovedi, da bi polletna izguba lahko znašala 870 milijonov dolarjev. Družba pa je nekoliko poslabšala napoved za polletne prihodke, in sicer s 34,2 milijarde na 32,1 milijarde dolarjev.