Tožilci potrdili zamrznitev Šrotovega premoženja

Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je danes za STA potrdila, da je ljubljansko okrožno sodišče na njen predlog zamrznilo premoženje nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško in nekoč njenega največjega lastnika Boška Šrota.

Objavljeno
07. marec 2011 18.54
Ka.L., delo.si
Ka.L., delo.si
Ljubljana - Več podatkov niso posredovali, saj sklep še ni pravnomočen. "Okrožno sodišče v Ljubljani je na predlog skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala izdalo sklep na podlagi zakona o kazenskem postopku, s katerim je odredilo začasno zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi," so pojasnili v skupini.

O zamrznitvi Šrotovega premoženja sta včeraj že poročali TV Slovenija in POP TV. Šlo naj bi za štiri nepremičnine oz. zemljišča.

Že pred časom naj bi lastništvo družinske hiše Šrot prepisal na svojo ženo, vendar to ni prepričalo sodišča, saj je tudi za to hišo izdalo prepoved obremenitve in odtujitve. Šrotu pa niso zasegli vrednostnih papirjev. Tožilstvo naj bi Šrotu očitalo protipravno pridobitev kar 135 milijonov evrov premoženja.

Državno tožilstvo je sicer 7. februarja vložilo zahtevo za preiskavo v zadevi managerskega odkupa Pivovarne Laško in Istrabenza. To jim je naložilo ljubljansko okrožno sodišče, ki na podlagi ugovorov zagovornikov obdolžencev ni dopustilo neposredne obtožnice, je pa sicer ugotovilo, da je podan utemeljen sum storitve kaznivih dejanj.

Po podatkih skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala sodišče o zahtevi za preiskavo še ni odločilo.