V BTC učijo, kako priti do službe

Lani in letos se je v projekt vključilo 60 brezposelnih, ki so pridobili dodatna znanja in napotke za iskanje službe.

Objavljeno
12. oktober 2014 21.25
mpi btc
Erika Repovž, gospodarstvo
Erika Repovž, gospodarstvo

Ljubljana − Eden od uspešnejših projektov z družbenoodgovorno vsebino je BTC Campus, ki pod pokroviteljstvom podjetja BTC pomaga do zaposlitve mladim do 30 leta starosti. Lani in letos se je v projekt vključilo 60 brezposelnih, ki so pridobili dodatna znanja in napotke za iskanje službe. Letos je zaposlitev našlo že 14 udeležencev.

Tridesetletni politologinji Mojci Rupert je uspelo najti službo na ljubljanski univerzi, že medtem ko je obiskovala delavnice. Pred tem je bila zaposlena tri leta, nato štiri mesece brezposelna. »Za brezposelne je projekt BTC dober, ker ostaneš v igri in te mentorji v procesu stalno motivirajo. Všeč mi je bilo, da večinoma nismo poslušali klasičnih predavanj, ampak smo se učili na praktičnih primerih, kjer je bila pokrita celotna paleta znanj, od marketinških in poslovodnih do upravljanja kadrov, pri čemer smo ves čas razvijali tudi svojo podjetniško idejo,« je povedala Rupertova.

Kot je pojasnila članica uprave BTC Helena Petrin, je projekt nastal na pobudo predsednika uprave Jožeta Mermala. »Za sodelovanje smo zaprosili Center za poslovno odličnost na ljubljanski ekonomski fakulteti in zavod za zaposlovanje, ki je izbral 30 mladih brezposelnih do 30 let. Od tega se je dve tretjini slušateljev že zaposlilo.«

Poudarek na individualnem svetovanju

Asistent Blaž Zupan s katedre za podjetništvo na ljubljanski ekonomski fakulteti, ki je s profesorjem Rokom Stritarjem vodil izobraževanje, je povedal, da je bila pred njimi zahtevna naloga, saj so hoteli program čim bolj prilagoditi vsakemu posamezniku. Slušatelje so vodili v dveh smereh: v povečevanje njihove zaposljivosti z izboljšanjem tako imenovanih mehkih kompetenc, kot so komunikacijske sposobnosti, inovativnost, ustvarjalnost, sposobnost poslovnih analiz ipd. S tistimi, ki so pokazali več interesa za samostojno podjetništvo, pa so več delali na njihovem konkretnem projektu. Med drugim so reševali konkretne poslovne izzive v BTC. V enem od njih so odkrivali, ali je BTC mesto primerno tudi za mlade družine in starejše ljudi. Rezultate svojih ugotovitev so skupaj z rešitvami problemov ob koncu predstavili vodstvu BTC. Velik del srečanj je bil namenjen individualnemu svetovanju, saj so bili slušatelji iz različnih poklicev z različnimi življenjskimi situacijami. Ta del izobraževanja so udeleženci najbolje ocenili.

V BTC ocenjujejo, da so rezultati projekta nad pričakovanji: letos je po zaključku delavnic deset slušateljev začelo razvijati lasten podjetniški projekt, 14 pa se jih je zaposlilo oziroma so tik pred tem, da bodo prišli do redne zaposlitve. Lani se je ena od udeleženk kampusa zaposlila v BTC, kjer so slušateljem omogočili tudi razgovore za službo pri svojih poslovnih partnerjih.

»V skupini udeležencev smo imeli kiparja, ki je končal študij na akademiji za likovno umetnost, več arhitektov in kot zanimivost: ena od arhitektk, ki se je udeležila delavnice, je po zaključku projekta dobila službo na MOL. To je izjemno velik uspeh, saj so arhitekti v zadnjem času izjemno težko zaposljivi,« je povedala Barbara Vrtačnik z zavoda za zaposlovanje, ki je bil poleg ljubljanske ekonomske fakultete tretji partner v projektu.