Prek programa Zaposli.me 960 zaposlitev

Za spodbude za zaposlovanje težje zaposljivih je na voljo 4,8 milijona evrov.

Objavljeno
05. september 2014 18.00
Ljubljana 4.3.2013, zavod za zaposlovanje foto: Tomi Lombar
K. F., gospodarstvo, STA
K. F., gospodarstvo, STA

Ljubljana – Zavod za zaposlovanje je okrepil sredstva za program Zaposli.me 6. Za spodbude za zaposlovanje težje zaposljivih je na voljo 4,8 milijona evrov, delo pa naj bi z njimi dobilo 960 brezposelnih, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). Na razpis se lahko zdaj prijavijo delodajalci iz vse Slovenije, ne le z območij z visoko brezposelnostjo.

Število subvencij bo omejeno

Delodajalci bodo subvencijo pridobili za zaposlitev dolgotrajno brezposelnih, starejših, mlajših, tistih brez izobrazbe, invalidov, pripadnikov etničnih manjšin Romov itd., so danes objavili na zavodu.

Število subvencioniranih zaposlitev bo odvisno od tega, za kateri sklop bodo kandidirali oziroma od števila zaposlenih pri delodajalcu.

Delodajalci v okviru sklopa A, ki zaposlujejo do pet oseb, bodo lahko pridobili največ dve subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, sklop B, pa največ 10 subvencioniranih zaposlitev.

Do konca septembra in oktobra

Javno povabilo bo odprto le do 30. septembra 2014 za sklop A oziroma do 28. novembra 2014 za sklop B.
Z dodatnimi sredstvi za program naj bi skupaj zaposlili 960 brezposelnih oseb, od tega 55 odstotkov žensk.

Cilj programa je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5000 evrov oziroma sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 odstotkov zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja, brezposelni iz ciljne skupine pa si bodo, pojasnjujejo na zavodu, s ponovno vključitvijo v delovno okolje povečali zaposlitvene možnosti, še poroča STA.

Vlada je je obseg sredstev za spodbude za zaposlovanje z 8,2 milijona evrov na 13,2 milijona evrov povečala konec avgusta.