Zavod nefiks pomaga mladim brezposelnim ženskam

Klub Kolegice spodbuja mentorstvo starejših, izkušenih žensk na poslovnem področju.

Objavljeno
25. september 2014 13.49
E. R., gospodarstvo
E. R., gospodarstvo

Ljubljana − Mlade ženske, iskalke prve zaposlitve, se na trgu dela srečujejo z večjimi ovirami kakor mladi moški, zato so na Zavodu Nefiks osnovali projekt Kolegice, ki povezuje mlade iskalke prve zaposlitve z že uveljavljenimi kolegicami. Mentorstvo uveljavljenih žensk mladim posameznicam omogoči enkratno priložnost »vpogleda« v določen poklic, prav tako pa tudi širitev ustrezne socialne mreže in možnosti pridobivanja konkretnega in ustreznega znanja za zaposlitev na želenem področju, pojasnjujejo na zavodu.

Klub kolegice, ki se v sezoni 2014/15 izvaja že tretjič, se bo prvih šest tednov od oktobra do novembra srečeval vsak teden v Ljubljani ob sredah, predvidoma ob 17. uri, nato pa vsak mesec do junija 2015. Na srečanjih bodo dekleta medsebojno delila spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric. Prav tako bodo načrtovala skupne dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudila lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk. Projekt je hkrati  možnost, po drugi strani pa tudi spodbuda, da se mlade ženske, ki vstopajo na trg dela, povežejo s svojimi že uveljavljenimi kolegicami, ki jih na neformalen način seznanijo s področjem, na katerem želijo delovati.

»Nisem več samo sanjala, ampak sem začela tudi ukrepati,« je nad svojim napredkom v projektu navdušena lanska udeleženka Katja. Vse zainteresirane iskalke prve zaposlitve se lahko k sodelovanju prijavijo do 3. oktobra 2014 na portalu www.talentiran.si.