Triglav umaknil terjatev zoper Istrabenz

Zavarovalnica Triglav je umaknila terjatev v vrednosti 17,6 milijona evrov, ki jo je prijavila v postopku prisilne poravnave Istrabenza. Prisilni upravitelj Istrabenza Boris Dolamič namreč meni, da terjatve sploh niso nastale.

Objavljeno
22. september 2009 16.43
Da. O./STA
Da. O./STA
Ljubljana - Prisilni upravitelj Istrabenza Boris Dolamič je potrdil, da je Zavarovalnica Triglav umaknila terjatev v vrednosti 17,6 milijona evrov, ki jo je prijavila v postopku prisilne poravnave Istrabenza. "Očitno so razumeli, da terjatve niso nastale oziroma ni bilo pravilno, da so jih prijavili v postopek prisilne poravnave," je pojasnil Dolamič.

Kot je znano, gre za terjatve Zavarovalnice Triglav, ki jih je Dolamič v celoti prerekal. Šlo naj bi za znesek, ki bi ga Istrabenz moral plačati Zavarovalnici Triglav za več kot odstotek Petrola, ki ga je Triglav prodajal konec leta 2007. Zavarovalnica Triglav naj bi z Istrabenzom sklenila pogodbo o prodaji, od katere naj bi Istrabenz kasneje odstopil, zavarovalnica pa je zoper Istrabenz vložila tožbo.


Gre za zahtevo za odkup delnic, pogodba med obema še ni bila sklenjena, pa pojasnjuje Dolamič. Ali terjatev obstoji ali ne, bo po njegovem mnenju odločalo sodišče. "Ugotovil sem, da terjatev ne obstaja. Izgleda, da so to ugotovili tudi v zavarovalnici in so terjatev umaknili," še pojasnjuje Triglavov umik terjatve Dolamič.