Triglav za večinski delež zavarovalnice Lovćen

Zavarovalnica Triglav je oddala ponudbo za odkup 41,14-odstotnega deleža v črnogorski družbi Lovćen osiguranje, ki je sicer že v 50,68-odstotni lasti skupine Triglav.

Objavljeno
27. oktober 2009 16.37
Zavarovalnica Triglav
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Ljubljana/Podgorica - Po poročanju srbske tiskovne agencije Beta je Triglav kot edini prijavljeni ponudil 65 evrov na delnico oz. skupno 5,42 milijona evrov.

"Naša strategija bo kljub morebitni pridobitvi dodatnega deleža v hčerinski družbi iz Črne gore ostala nespremenjena. Skupina Triglav namreč načrtuje prek zavarovalnice Lovćen še naprej ohranjati vodilni položaj na področju Črne gore, kar bomo zagotavljali s prenosom dobrih praks s strani matične družbe," pravijo v Zavarovalnici Triglav.

 

Po poročanju Bete je bila Triglavova ponudba edina, ki je prispela na razpis za prodajo državnega deleža. Ta je bil objavljen v avgustu in se je zaključil v ponedeljek. Razpisna komisija črnogorskega sveta za privatizacijo bo ponudbo ocenila v 15 dneh.

 

Lovćen osiguranje je največja med 11 črnogorskimi zavarovalnicami in ima na domačem trgu 60-odstotni tržni delež, še poroča Beta.