Trojica (pogojno) brez dovoljenja

Agencija za trg vrednostnih papirjev je v okviru nadzora nad borznim trgovanjem pri treh borznih posrednikih odkrila tržno manipulacijo pri trgovanju z delnico slovenske gospodarske družbe.

Objavljeno
27. oktober 2009 12.10
Ti. Kr.
Ti. Kr.
Ljubljana - Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je v okviru nadzora nad borznim trgovanjem pri treh borznih posrednikih odkrila tržno manipulacijo pri trgovanju z delnico slovenske gospodarske družbe. Zato je enemu odvzela dovoljenja za opravljanje poslov borznega posrednika, pri dveh pa se je agencija odločila za pogojni odvzem dovoljenja. Če bosta v roku dveh let storila kršitev, ki je lahko razlog za odvzem dovoljenja ali izrek opomina, bo ATVP pogojni odvzem dovoljenja preklicala in dovoljenje odvzela.


Za delnice katere slovenske gospodarske družbe gre, kdo so borzni posredniki oziroma iz katere borzne hiše prihajo, nam na ATVP niso povedati.


Tržna manipulacija se kot ena izmed oblik prepovedanega ravnanja zlorabe trga finančnih instrumentov šteje za hujšo kršitev Zakona o trgu finančnih instrumentov.