Turistično naselje bo zaprto za promet

Hoteli Bernardin pripravljajo spremembe v podobi. Turistično naselje se je že spremenilo v popolno gradbišče. Poleg polepšanja in novih zmogljivosti bodo betonske površine zamenjale zelene površine.

Objavljeno
30. januar 2007 07.00
Portorož – Hoteli Bernardin pripravljajo za to pomlad spremembe v podobi, ponudbi in parkirni ureditvi. Turistično naselje se je zato spremenilo v popolno gradbišče, razdeljeno na deset različnih delovišč, in je že ves januar zaprto. Tako bo še dober teden v februarju, potem bodo končali prva dela in začeli sprejemati prve goste. Vsa prenova bo končana do prvih aprilskih dni. Poleg polepšanja in novih zmogljivosti bodo betonske površine zamenjale zelene površine, najbolj pa bodo zbudili pozornost z uvedbo zapornic in zaprte prometne ureditve po vzoru Pirana.

Za naložbe so Hoteli Bernardin predvideli 4,2 milijona evrov. Kot nam je povedal Samo Valič, tehnični direktor Hotelov Bernardin, bodo prva dela končana 10. februarja. Do takrat bo obnovljeno pročelje večine hotela Bernardin, ki ne bo več sive betonske barve, ampak opečno rdeče in bele barve in bo že zaradi tega kazalo drugačno podobo. Ko bodo končali pročelje Histriona, bodo začeli urejati še plažo pred hotelom Bernardin – zgradili bodo tri lesene pomolčke, v morje položili prod (iz Soče) in zgradili manjši plažni bar.

Do omenjenega datuma bodo zgradili tudi teraso (povečali bodo njeno površino) pred restavracijo Taverna; temeljito bo prenovljena laguna, v kateri bodo za 30 centimetrov dvignili obalni rob (ker je morje pogosto poplavljalo) in ga prekrili s tlakovci. V laguni Bernardina bodo preuredili priveze za plovila tako, da bodo postavili omarice za električne priključke in napeljali vodo (tam torej ne bo velikega kopališča, kot so načrtovali pred leti).

Okoli lagune ne bo več betona, ampak dva metra širok pas zelenice, ki bo prvi korak k zastavljeni ozelenitvi turističnega naselja. Vsa ploščad bo za 12 centimetrov višja.

Več o spreminjanju podobe turističnega naselja Bernardin si priberite v torkovem tiskanem Delu.