Turk zamenjal Maierhoferja na čelu Simobila

Član uprave Simobila Dejan Turk, ki je v upravi odgovoren za marketing in prodajo, bo s 1. majem na mestu predsednika uprave te družbe nasledil Andreasa Maierhoferja.

Objavljeno
28. marec 2007 14.09
Ljubljana - Član uprave Simobila Dejan Turk, ki je v upravi odgovoren za marketing in prodajo, bo s 1. majem na mestu predsednika uprave te družbe nasledil Andreasa Maierhoferja. Maierhofer odhaja v upravo bolgarskega Mobiltela, kjer bo odgovoren za marketing, prodajo in storitve, obenem pa bo postal član nadzornega sveta Simobila. V upravo Simobila, v kateri ostaja Milan Zaletel, bo prišel Walter Goldenits, prevzel pa bo tehnično področje.

Predsednik uprave Mobilkoma Austria, ki je večinski lastnik Simobila in Mobiltela, Boris Nemšič je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal, da je Maierhofer uspešno vodil Simobil, da se je ta družba od leta 2001 močno razvila ter ni bila le tekmec, ampak eno gonilnih podjetij na slovenskem telekomunikacijskem trgu in izvor dobrih managerjev. Izpostavil je dobre rezultate Simobila v lanskem letu, ko je bil s tretjinsko rastjo prihodka in dobička iz poslovanja pred amortizacijo eno najuspešnejših podjetij glede rasti v skupini.

Nemšič je izrazil prepričanje, da bo Maierhofer dobro delal tudi v Bolgariji, ki je s 4,3 milijona uporabnikov največji Mobilkomov trg, ter da bo Turk skupaj z Goldenitsom in Zaletelom zagotovil uspeh Simobila tudi v prihodnje.

Maierhofer zadovoljen, da je Simobil po treh letih truda in vlaganj postal zgodba o uspehu

Maierhofer, ki je v upravo Simobila prišel junija 2004, njen predsednik pa je postal junija lani, je izrazil zadovoljstvo, da je Simobil po treh letih truda in vlaganj postal "zgodba o uspehu", vpliven igralec na trgu in ponudnik številnih kakovostnih storitev. Poleg tega je Maierhofer izpostavil nujnost nadaljnje liberalizacije slovenskega telekomunikacijskega trga.

Turk je dejal, da je ponosen, da mu je Simobil ponudil to priložnost. Kot pravi, se je v treh letih na Simobilu veliko naučil, v prihodnje pa bo s podporo lastnika in ekipe v podjetju poskrbel za kontinuiteto Simobila, za večanje števila naročnikov in rast poslovanja. S 1. majem se bosta vodstvu družbe pridružila še Peter Curk, ki bo direktor marketinga, in Andrej Špik, ki bo direktor za regulativo, veleprodajo in pravne zadeve.

Nemšič, ki je tudi izvršni direktor Telekoma Austria, je na vprašanje, ali jih zanima privatizacija Telekoma Slovenije, povedal, da se njihov pristop k slovenskemu trgu ob napovedi privatizacije Telekoma ni spremenil. O podelitvi koncesije za mobilnega operaterja na Kosovu je dejal, da je bil ta razpis ena težjih tem zadnjih štirih let, da pa ne želi komentirati nekončanega sodnega spora.