Tuš družbe Vele ne potrebuje več

Družba Vele s 400 zaposlenimi naj bi nehala obstajati predvidoma do konca septembra. Veliko večino jih bodo prezaposlili v okviru podjetij v skupini Tuš, nekaj pa jih bodo prevzela zainteresirana podjetja.

Objavljeno
25. januar 2007 07.00
Domžale – Čeprav bo družba Vele, d. d., s približno 400 zaposlenimi predvidoma do konca septembra prenehala obstajati, po zagotovilih njenega direktorja Andreja Andoljška to ne pomeni, da bo precej delavcev izgubilo zaposlitev. Velika večina jih bo prezaposlenih v okviru podjetij v skupini Tuš, nekaj pa jih bodo skupaj s programi in zalogami prevzela zainteresirana podjetja. Prav tako to ne pomeni, da se je Tuš odpovedal načrtovani gradnji Planeta Tuš Domžale. Nastala bo le enoletna zamuda.

Domžalsko veleblagovnico Vele bodo tako po Andoljškovih besedah začeli spreminjati v pet milijard tolarjev (skoraj 21 milijonov evrov) vredno trgovsko-zabaviščno središče najverjetneje jeseni, ko naj bi zanj pridobili gradbeno dovoljenje. Dodatnih zapletov s predstavniki domžalske občine do takrat ne pričakuje, saj naj bi bili projekti tako dodelani, da niso sporni za nikogar več.

Priprave na gradnjo so se začele s torkovo 70-odstotno sezonsko razprodajo zimske opreme na športnem oddelku, kupcev, ki bodo v prihodnjih mesecih prihajali v domžalsko veleblagovnico pa ne bodo pričakale prazne police, saj bo ta do začetka prenovitvenih del poslovala povsem normalno. Morda se bo na posameznem oddelku pojavilo le novo ime prevzemnika prostorov (Tuš jim bo v pogodbah že zdaj zagotovil prostor v novem Planetu Tuš Domžale).

Več si preberite v četrtkovem Delu!