Tuš in Mercator se potegujeta za Merkur

Mirko Tuš in Mercator naj bi se potegovala za 24,32-odstotni delež v največji slovenski tehnični trgovini Merkur, ki ga prodajta Kad in Sod.

Objavljeno
12. december 2006 10.34
Ljubljana - Za 24,32-odstotni delež v največji slovenski tehnični trgovini Merkur, ki ga z nezavezujočo ponudbo prodajata Kad in Sod, se po neuradnih informacijah potegujeta Mirko Tuš in Mercator. V igri pa naj bi bila še tretja oseba, ki je blizu predsedniku uprave Merkurja Bineta Kordeža, piše časnik Finance. Prevzemni posel naj bi bil končan do 15. januarja prihodnje leto, če se prodajalca ne bosta odločila za podaljšanje pogajanj.

Tuševa ponudba naj bi bila prijazna upravi Merkurja, medtem ko sta za Mercatorjevo baje njegova največja delničarja Pivovarna Laško in Istrabenz. Po nekaterih virih je Kordežev cilj menedžerski odkup Merkurja, kar pa je sam že večkrat javno zanikal.

Jutri nadzorni svet Merkurja

V sredo se bo tudi še zadnjič sestala zdajšnja sestava nadzornega sveta Merkurja, kjer bodo obravnavali načrte za poslovno leto 2007. Nadzorniki, ki bodo od 20. decembra naslednja štiri leta zastopali interese delničarjev, so Janez Bohorič, Marta Bertoncelj, Zlatko Kavčič, Zvonka Novak Habot, Jakob Piskernik in Miha Resman.