Upniki prijavili za 184,5 milijona evrov terjatev do T-2

V postopku prisilne poravnave mariborskega telekomunikacijskega podjetja T-2 je terjatve v roku prijavilo 185 upnikov v skupni višini 184,5 milijona evrov.

Objavljeno
14. marec 2011 12.56
Ka. L., delo.si
Ka. L., delo.si
Maribor - Glede na osnovni seznam preizkušenih terjatev je upraviteljica prisilne poravnave Milena Sisinger priznala za 142,6 milijona evrov terjatev, prereka pa terjatvam v višini 41,9 milijona.

Rok za prijavo terjatev je potekel 14. februarja, osnovni seznam preizkušenih terjatev pa je danes objavljen na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Največje terjatve prijavili Gratel, Telekom in Hypo Alpe Adria banka

Glede na objavljeni seznam je največjo terjatev prijavilo kranjsko podjetje Gratel v višini 77,2 milijona evrov, upraviteljica prisilne poravnave pa jo je priznala v višini 71,5 milijona evrov. Telekom Slovenije je prijavil za 28,3 milijona evrov terjatev, upraviteljica jih je priznala v višini 16,4 milijona evrov. Hypo Alpe Adria banka je prijavila za 12,6 milijona evrov zavarovane terjatve, ki je v celotni priznana.

Od tujih družb terjatve prijavila Nokia Siemens Networks in AB SAT

Ljubljanska družba Smart Com je prijavila za 7,7 milijona evrov terjatev z ločitveno in izločitveno pravico, upraviteljica pa je priznala terjatev v višini 6,8 milijona evrov. Kranjsko podjetje Lokainvest je prijavilo terjatev v višini dobrih osem milijonov evrov, ki je v celoti priznana, prav tako je v celoti priznana terjatev Banka Celje v višini 8,4 milijona evrov. Podjetje Nokia Siemens Networks s sedežem na Finskem je prijavilo terjatev v višini 4,9 milijona evrov, od tega je upraviteljica priznala nekaj manj kot 2,9 milijona evrov. Podjetje Nokia Siemens Networks s sedežem v Ljubljani pa je prijavilo terjatev višini 1,3 milijona evrov, od katere je upraviteljica priznala dobrih 719.000 evrov.

Terjatev prijavil tudi Sazas

Med večje terjatve spada tudi terjatev Združenja skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije (Sazas) v višini 2,7 milijona evrov, ki je skoraj v celoti priznana.

Prisilna poravnava nad podjetjem T-2 je stekla 13. januarja letos, predlog pa je podalo vodstvo družbe. Še prej, 17. septembra lani, pa je Telekom Slovenije vložil predlog za začetek stečajnega postopka, vendar je Okrožno sodišče v Mariboru zaradi kasnejšega predloga prisilne poravnave prekinilo postopek odločanja o predlogu za začetek stečaja do konca postopka prisilne poravnave.

Upniški odbor sestavljajo Gratel, Telekom, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens, Smart com, AB SAT, Sazas in država

Za člane devetčlanskega upniškega odbora je sodišče imenovalo družbe Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens Networks s Finske, Smart com in AB SAT iz Francije ter združenje Sazas in državo.