Uprava Gorenja bo delavcem podala predlog o višjih plačah

Uprava Gorenja bo tekom dneva članom pogajalske skupine v pisni obliki podala svoj predlog o višjih plačah, ki ga bo nato pogajalska skupina, v kateri so predstavniki delavcev in sindikata, predstavila medijem.

Objavljeno
01. oktober 2009 10.19
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Velenje - Uprava Gorenja bo tekom dneva članom pogajalske skupine v pisni obliki podala svoj predlog o višjih plačah, ki ga bo nato pogajalska skupina, v kateri so predstavniki delavcev in sindikata, predstavila medijem. Hkrati bo pogajalska skupina predstavila tudi svoj predlog o višjih plačah.


Na sredinih pogajanjih delavci in vodstvo Gorenja so nekoliko približali stališča gleda povišanja plač, vendar do dogovora niso prišli.


Spomnimo, da delavci do 7. oktobra nepreklicno zahtevajo prehod na 40-urni delovni teden s 1. oktobrom letos in 10-odstotno zvišanje plač glede na lansko oktobrsko.


Med delavskimi zahtevami je tudi 150 evrov neto povišanje osnovne plače vsem zaposlenim do vključno VII. tarifnega razreda, kar vključuje delavce na čakanju, v bolniškem staležu, čistilke in vse zaposlene v skupini Gorenje, vključno s hčerinskimi podružnicami.


Od uprave Gorenja delavci pričakujejo še izplačilo draginjskega dodatka v višini 150 evrov neto tudi za september ter odpravo krivice, do katere je prišlo pri izplačilu 150 evrov draginjskega dodatka za avgust letos pri čistilkah, gostinskih delavcev in delavcih v bolniškem staležu.


Predstavniki delavcev so v primeru neuspešnih pogajanj za 8. oktober že napovedali splošno stavko.