Uprava in nadzorniki Darsa z razrešnico za lani

Vlada se je seznanila s poročilom o poslovanju Družbe za avtoceste v RS v letu 2008. Nadzornemu svetu in upravi družbe, slednjo vodi Tomislav Nemec, je podelila razrešnico za lansko poslovno leto.

Objavljeno
27. avgust 2009 21.30
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Vlada se je seznanila s poročilom o poslovanju Družbe za avtoceste v RS (Dars) v letu 2008. Nadzornemu svetu in upravi družbe, slednjo vodi Tomislav Nemec, je podelila razrešnico za lansko poslovno leto.

 

Uprava Darsa, v kateri so poleg Nemca še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler, Aleš Hojs in delavski direktor Alojz Ratajc, je tako dobila vladni "blagoslov" za lansko poslovanje. Vse od konca lanskega leta se sicer pojavljajo ugibanja o njeni menjavi. Pred časom so lastniki spremenili statut družbe, ki omogoča enočlansko upravo. Med kandidati za vodenje Darsa se najpogosteje omenja Rajko Siročič, ki je Dars že vodil.

 

Minister za promet Patrick Vlačič je v pogovoru za ponedeljkovo izdajo Dela Mag dejal, da ne more odgovoriti, kdaj bo zamenjana uprava Darsa. Je pa minister pritrdil, da z zdajšnjo upravo družbe ni zadovoljen.

 

Od Darsovega lanskega bilančnega dobička, ki je ustvarjen iz poslovanja v letu 2008 in znaša 11,5 milijona evrov, se bo 8,5 milijona evrov namenilo za servisiranje finančnih obveznosti iz naslova gradnje avtocest. Del bilančnega dobička v višini 1,5 milijona evrov se bo namenilo za izplačilo udeležbe na dobičku, preostali del v višini 1,5 milijona evrov pa se bo preneslo.