Uprava Prevent Globala pripravljena odstopiti pod določenimi pogoji

Uprava slovenjgraške družbe Prevent Global pravi, da je pripravljena odstopiti, če nemški Prevent DEV zagotovi, da družba ne bo šla v stečaj, da se ohranijo delovna mesta in da se ohrani vsaj dosedanji obseg proizvodnje.

Objavljeno
25. oktober 2009 17.43
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Slovenj Gradec - Uprava slovenjgraške družbe Prevent Global je pripravljena takoj odstopiti, če nemški Prevent DEV zagotovi, da družba Prevent Global ne bo šla v stečaj, da se ohranijo delovna mesta in da se ohrani vsaj dosedanji obseg proizvodnje. S pogojno pripravljenostjo uprave za odstop se je na izredni seji seznanil nadzorni svet družbe.

Nadzorni svet je danes nadaljeval v sredo začeto izredno sejo, ki je bila posledica ultimata nemške družbe Prevent DEV, da do danes odstopi uprava Prevent Globala. V nasprotnem primeru je Prevent DEV, ki je v lasti Nijaza Hastorja in ki je glavni kupec v Sloveniji sešitih avtomobilskih sedežnih prevlek, napovedal selitev proizvodnje iz Slovenije.

 

"Nadzorni svet izraža načelno podporo zahtevi Prevent DEV po razrešitvi uprave, v kolikor lahko Prevent DEV zagotovi 5,2 milijona evrov takojšnjega posojila, redefiniranje komercialnih pogojev, ki bi zagotovili normalno poslovanje družbe Prevent Global, in ohranitev vseh programov vsaj do izteka pogodb," je po seji nadzornega sveta pojasnil predsednik nadzornikov Vladimir Bilić.

 

Dodal je, da nadzorni svet do razjasnitve omenjenih pogojev podpira upravo, predsednika nadzornega sveta pa je zadolžil, da čim prej organizira sestanek med predstavniki družb Prevent Global in Prevent DEV.