Usoda Vina Brežice še neznana

Ob polnoči se izteče rok za odločitev krškega okrožnega sodišča o predlogu stečaja Vina Brežice. Proizvodnja in polnilne linije stojijo že od začetka avgusta, delavci pa čakajo še na junijske in julijske plače.

Objavljeno
09. september 2009 13.57
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Brežice - Danes ob polnoči poteče rok za odločitev krškega okrožnega sodišča glede predloga stečaja, ki so ga sindikalni predstavniki stavkajočih v Vinu Brežice vložili 19. avgusta. Do 24. ure lahko uprava nanj vloži ugovor, sodišče pa ima v tem primeru tri dni časa, da se izreče o stečaju, je danes povedal sindikalist Vina Brežice Janko Kržan.

Kot je pojasnil, brežiški sindikalisti ne vedo, če je ali če bo prišlo do vložitve ugovora, po njihovih informacijah pa naj bi se v igro vmešali novi soinvestitorji. Več o tem in glede stečaja bo znano v četrtek, je dejal.

 

V podjetju od prvih dni avgusta nimajo elektrike in vode, njegova proizvodnja in polnilne linije stojijo, na junijske in julijske plače ter ostala izplačila čakajoči zaposleni pa bodo do odločitve sodišča stavko, ki danes poteka 30. dan, izvajali v obliki stavkovnih straž, je še povedal Kržan.