V devetih mesecih z 11 milijoni evrov izgube

Iskra Avtoelektrika je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 10,9 milijona evrov izgube, saj je prodaja znašala le 44 odstotkov prodaje v enakem lanskem obdobju.

Objavljeno
22. oktober 2009 13.11
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Šempeter pri Gorici - Podobno je konsolidirana prodaja skupine dosegla le 60 odstotkov primerljivega obdobja v letu 2008, je šempetrska družba danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Z oceno letošnjega poslovanje družbe in skupine Iskra Avtoelektrika do konca septembra se je na sredini seji seznanil nadzorni svet šempetrske družbe. Nadzorniki so se seznanili še s poročilom o likvidnosti in solventnosti Iskre Avtoelektrike ter obravnavali potencialne obveznosti družbe in skupine, je še zapisano v skopem sporočilu.

Kot je znano, je po podatkih nerevidiranega poročila Iskra Avtoelektrika ob polletju ustvarila 4,4 milijona evrov izgube, na ravni skupine pa je minus znašal 3,8 milijona evrov. Družba se je namreč v prvi polovici leta soočala z v povprečju 40-odstotnim padcem naročil, zaradi česar je v začetku avgusta odpovedi prejelo 245 delavcev.

Septembra je vodenje Iskre Avtoelektrike prevzel Igor Mihajlovič, saj se je dolgoletni predsednik uprave Aleš Nemec upokojil. Sredi septembra so iz družbe tudi sporočili, da je njihovo nemško hčerinsko podjetje Iskra Deutschland pri nemškem deželnem sodišču v Mannheimu izgubilo tožbo zaradi kršitve patenta, ki jo je vložila družba Robert Bosch. Po januarskem prejetju sodbe je šempetrska družba zato s predstavniki Boscha začela pogajanja za sklenitev licenčne pogodbe.