V Hitu bodo stavkali

Dva od treh reprezentativnih sindikatov v igralniški družbi Hit, sindikata Git in Sids, sta za, 21. in 28. november napovedala stavko. Razlog je odpoved podjetniške kolektivne pogodbe in sporazuma o delovnem času za zaposlene v igralništvu.

Objavljeno
06. november 2009 16.40
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Nova Gorica - Uprava Hita, ki jo od avgusta vodi Drago Podobnik, je odpoved podjetniške kolektivne pogodbe in sporazuma delovnega časa za zaposlene v igralništvu vsem trem reprezentativnim sindikatom v družbi, Git, Sids in Vrba, poslala v četrtek. Odpoved je po navedbah družbe del programa sanacijskih ukrepov, so jih v oktobru potrdili nadzorniki.

Kot so v torek pojasnili v družbi, pogajanja o spremembah in dopolnitvah kolektivne pogodbe v zadnjih treh letih niso pripeljala do želenega cilja, nadaljevanje pogajanj pa da glede na spremenjene razmere ni smiselno, ampak je, tako uprava, veliko bolj primerno začeti z novimi pogajanji.

Določila kolektivne pogodbe v obsegu, kot so veljala doslej, sicer še vedno veljajo in zavezujejo družbo v koledarskem letu 2010 oz. do sprejema nove podjetniške kolektivne pogodbe.

Hit je lani ustvaril osem milijonov evrov izgube, letos pa iz tekočega poslovanja mesečno ustvari okoli milijon evrov izgube.