V Hitu o sanacijskih ukrepih

Hitovi nadzorniki so začeli sejo, na kateri bodo obravnavali predlog ukrepov za stabilizacijo poslovanja, ki ga je pripravila nova uprava novogoriške družbe pod vodstvom Draga Podobnika.

Objavljeno
12. oktober 2009 17.22
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Nova Gorica - Seja, na kateri obravnavajo tudi osemmesečno poslovanje Hita, bo še dolga, je povedal predsednik nadzornega sveta Matej Golob Matzele.

Glavna naloga Draga Podobnika, ki je mesto predsednika uprave Hita zasedel z avgustom, in drugih novih članov uprave je bila priprava predloga sanacijskih ukrepov, ki naj bi novogoriškega igralniškega giganta potegnili iz rdečih številk. Po lanski izgubi je Hit do julija letos je ustvaril 94,7 milijona evrov prihodkov, kar je za 12 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju, in 3,7 milijona evrov izgube.

Predlog ukrepov za stabilizacijo poslovanja obravnavajo nadzorniki, o njihovi vsebini pa uprava novogoriške igralniške družbe pred sejo nadzornega sveta v javnosti ni želela govoriti. Kot so pojasnili v Hitu, pričakujejo, da bo razprava dolga, zato izjave po seji zaenkrat niso predvidene. Stanje v družbi in ukrepe bosta Podobnik in Golob Matzele predstavila na novinarski konferenci v torek ob 15. uri v novogoriškem igralniško-zabaviščnem centru Perla.