V Intereuropi o terminalu Čehov

Naložba v logistični terminal Čehov v Rusiji je bila glavna tema seje nadzornega sveta Intereurope. Kot je dejal prvi nadzornik Korelič, je treba terminal čim prej dokončati in ga začeti tržiti.

Objavljeno
22. oktober 2009 17.23
Bruno Korelič
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Koper - Kdaj bo terminal pridobil status carinskega skladišča, po Koreličevih besedah še ni znano. O izvajanju sanacijskih ukrepov nadzorniki razen ustnega poročila, ki jim ga je posredovala uprava, niso govorili, je po končani seji pojasnil Bruno Korelič. Po njegovih besedah bodo o poslovanju izčrpneje spregovorili v začetku novembra, ko bodo imeli poročilo o devet mesečnem poslovanju koncerna.

V zvezi z zahtevami izvajalca gradnje ruskega terminala družbe Riko, ki naj po poročanju medijev od Intereurope še pred zaključkom gradnje zahteval dokončno poplačilo investicije, pa je Korelič dejal, da bodo Riko poplačali, ko bodo dobili dovoljenje za črpanje kredita.

Naložba v logistični terminal Čehov je bila med glavnimi razlogi, zaradi katerih so se delničarji Intereurope na skupščini v začetku septembra odločili, da bodo zoper nekdanjo upravo in nadzorni svet družbe vložili tožbe. Kot je takrat dejal predsednik uprave Ernest Gortan, je iz izredne revizije razvidno, da naj bi bili sporni tako postopki pri nakupu zemljišča kot izgradnja gradbenega objekta in vodenje projekta, Intereuropa pa naj bi zaradi investicije v celoti utrpela za nekaj deset milijonov evrov škode.