V Iskratelu do konca leta do 10 milijonov izgube

Glavni direktor Iskratela Andrej Polenec dejal, da pričakujejo v tekočem poslovanju konec leta do 10 milijonov izgube, a ob tem dodaja, da bodo z obstoječo finančno pozicijo negativni poslovni rezultat lahko obvladovali.

Objavljeno
03. november 2009 16.25
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Kranj - Andrej Polenec je v okviru današnje predstavitve sodelovanja s Tehnološko agencijo Slovenije še pojasnil, da pričakujejo ob koncu leta na ravni skupine realizacijo v višini 77 milijonov evrov, kar pomeni 46-odstotni padec glede na lani. V podjetju pa že pripravljajo plan poslovanja za prihodnje leto, v katerem med drugim načrtujejo 102 milijona evrov prometa.

Na ravni skupine, kjer je bilo v začetku leta zaposlenih 1390 ljudi, Iskratel v letošnjem letu načrtuje 220 manj zaposlenih, oziroma 130 manj zaposlenih v Sloveniji. Ob tem Polenec poudarja, da imajo tudi načrt zaposlovanja, saj jim primanjkuje vrhunskih strokovnjakov s produktno-tehničnega dela ali razvojnega dela. Tako so letos na določenih delih tudi zaposlovali.

"Kriza je v naši industriji zelo močna, razlog za to gre iskati v radikalnem zmanjšanju investicij naših partnerjev," je še pojasnil glavni direktor Iskratela.

Sicer pa se podjetju v kratkem obetajo tudi nekatere spremembe v lastniški strukturi. Kot je pojasnil Polenec, načrtujejo za 17 odstotkov manjši lastni delež, s čimer želijo omogočiti vstop zaposlenim oziroma vsem tistim, ki imajo jasne vidike vstopa. "Želimo, da je kreativni razvojni inženiring del te zgodbe," je pripomnil. Sicer pa ima v podjetju po trenutni lastniški strukturi 56 odstotkov Iskra Telekom Holding, 25 odstotkov Gorenjska banka, 19 odstotkov pa pripada Iskratelu.