V Mura in partnerji najmanj 450 novih zaposlitev

Poslovodeči v Mura in partnerji Bojan Starman je napovedal, da bodo do konca meseca v družbi zaposlili najmanj 450 delavcev. V primeru, da bodo sklenjen večji obseg poslov bodo zaposili še nekaj dodatnih delavcev.

Objavljeno
02. november 2009 17.29
Ivan Gerenčer
Ivan Gerenčer
Murska Sobota - Poslovodeči v  Mura in partnerji Bojan Starman je danes napovedal, da bodo do konca meseca v družbi zaposlili najmanj 450 delavcev. V primeru, da bodo sklenjen večji obseg poslov od pričakovanega, bodo zaposili še  nekaj dodatnih delavcev, vendar številka 500 ne bo presežena. V družbi so konec minulega tedna napovedali, da bodo v novembru zaposlili največ 450 delavcev. Delavce bodo zaposlili za določen čas, za obdobje enega leta z možnostjo podaljašnja ali stalne zaposlitve. Trenutno je v Mura in partnerji zaposlenih 471 delavcev.

V Muri in partnerji  se poleg proizvodnje veliko ukvarjajo  z organizacijo samostojnega poslovanja družbe. To je bilo pred stečajem štirih družb vsestransko tesno povezano in prepleteno s poslovanjem drugih Murinih družb. Trenutno dobro polovico poslov (55 odstotkov) opravljajo za nemškega Huga Bossa, preostanek pa za druge partnerje.

Več v torkovi tiskani izdaji Dela