V Mura in partnerji ponovno šivajo

Stečajni upravitelj Mura - Ženska oblačila je 587 zaposlenim v tej hčerinski družbi vročil sklepe o prenehanju pogodbe o zaposlitvi. Predsednik uprave Starman pa je povedal, da so posli z nemškim Bossom ponovno stekli.

Objavljeno
06. oktober 2009 13.32
I. G.
I. G.
Murska Sobota - Stečajni upravitelj Mura - Ženska oblačila Borut Soklič je danes 587 zaposlenim v tej hčerinski družbi vročil sklepe o prenehanju pogodbe o zaposlitvi, delavci območne službe zavoda za zaposlovanje pa informativno mapo, v kateri so prijava v evdienco brezposlenih oseb in pridobitev denarnega nadomestila, vlogi za pridobitev sredstev iz jamstvenega in preživninskega sklada in za pridobitev izredne socialne pomoči ter vabilo z datumom razgovora na območni službi ZRSZ in druge informacije. Po napovedih bo zavod za zaposlovanje prva nadomestila delavcem Mure, ki so izgubili delo, izplačal 13. novembra, najpozneje pa 20. novemba.

Stečajna upravitelja Mure d. d. in Mura - Moška oblačila, Branko Džordževič in Drago Dobovski, bosta zaposlenim v teh družbah sklepe o prenehanju pogodbe o zaposlitvi vročila v naslednjih dneh. Sodišče o stečaju hčerinske družbe Muralist še ni odločalo. Ker ima Muralist status invalidskega podjetja, mora z njenim stečajem soglašati ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Prvi človek poslovodstva Družbe Mura in partnerji Bojan Starman je povedal, da so posli z nemškim Bossom po petkovem dogovoru o nadaljevanju sodelovanja ponovno stekli. V Muri in partnerji šivajo tudi za nekaj drugih stalnih partnerjev, ki so v poletnih mesecih čakali na razplet dogodkov v Muri.