V Muri kazenski ovadbi zaradi kaznivih dejanj

Kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura na tožilstvo poslali dve kazenski ovadbi za dvanajst kaznivih dejanj in ovadili pet osumljencev, državljanov Slovenije.

Objavljeno
25. februar 2011 12.49
Iv. G., Murska Sobota, Ka. K., delo.si
Iv. G., Murska Sobota, Ka. K., delo.si
Murska Sobota - Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša, so kriminalisti pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura v stečaju končali preiskavo.

Kazenska ovadba zoper štiri osebe se nanaša na kazniva dejanja zlorabe položaja ali pravic, ponareditev ali uničenje poslovnih listin in devet kaznivih dejanj poslovne goljufije na škodo pogodbenih izvajalcev del, poroča STA.

Kazenska ovadba zoper odgovorno osebo hčerinske družbe pa se nanaša na kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin, in to na predložitev poslovnega poročila - računovodskih izkazov družbe za potrebe konsolidacije letnih bilanc in pripravo načrtov za poslovno leto 2009.

Po naših informacijah sta ovadena nekdanji predsednik uprave Mure Franc Huber in njegov sin Niko, saj je Huber prek sinovega podjetja dobil denar za svetovanje, ki pa je predstavljal odpravnino. Zaradi te iste svetovalne pogodbe je ovaden tudi nekdanji prokurist Zdenko Podlesnik, ki je pogodbo podpisal. Četrti ovaden je Roman Ambrož, ki je v času odobritve svetovalne pogodbe predsedoval nadzornemu svetu.

Zaradi ponareditve in uničenja poslovnih listin naj bi bil ovaden Mitja Horvat, ki je vodil nemško podružnico Mura trend line, v kateri je, da bi prikril slabe rezulate poslovanja, ponaredil poročilo poslovanja. Horvat je bil sankcioniran že v podjetju, saj so ga po odkritju napak že leta 2009 razrešili.