V Nova KBM o dokapitalizaciji ZM

Nadzorni svet Nove KBM je na redni seji razpravljal o dokapitalizaciji Zavarovalnice Maribor in potrdil Andreja Plosa za novega člana uprave. Na položaj je bil imenovan za obdobje petih let.

Objavljeno
21. oktober 2009 16.05
Ma.B.
Ma.B.
Maribor - Nadozrniki so se sezanili tudi z rezultati poslovanja Skupine Nove KBM ter Nove KBM d.d. v prvih devetih mesecih letošnjega leta, so sporočili iz Nove KBM.

Člani nadzornega sveta so se strinjali s predlogom uprave o sodelovanju Nove KBM pri dokapitalizaciji Zavarovalnice Maribor, s čimer bo banka izkoristila pravico do sodelovanja v prvem krogu dokapitalizacije, ki jo ima kot glavna lastnica. Zavarovalnica je ena ključnih članic Skupine Nove KBM, zato je po mnenju uprave zagotavljanje uspešnega nadaljnjega delovanja Zavarovalnice temeljna odgovornost Nove KBM. Nadzorniki so prepričani, da gre za strateško pomembno naložbo Skupine Nove KBM in korak k uresničevanju začrtanih dolgoročnih ciljev Skupine.

Na seji so nadzorniki v skladu z že sprejetim načrtom širjenja uprave mag. Andreja Plosa imenovali za novega člana uprave. Imenovan je bil za obdobje petih let, mandat pa bo nastopil z dnem pridobitve dovoljenja Banke Slovenije. Kot član uprave bo zadolžen za področje spremljave komerciale in kontrole poslovanja Nove KBM.

Nadzorni svet je obravnaval tudi tekoče poslovanje banke in se seznanil z rezultati poslovanja Skupine Nove KBM ter Nove KBM d.d. v prvih devetih mesecih letošnjega leta. Podrobne informacije in poročilo bodo objavljeni v ponedeljek, 26. oktobra, pred pričetkom delovanja borze.