Varčnejša in ekološko sprejemljivejša vozila tudi pri nas?

Minister za promet Janez Božič se je danes v Milanu udeležil mednarodne konference z naslovom Promet in okolje: globalni izziv - tehnološke in politične rešitve.

Objavljeno
20. marec 2007 16.43
Janez Božič
Milano - Minister za promet Janez Božič se je danes v Milanu udeležil mednarodne konference z naslovom Promet in okolje: globalni izziv - tehnološke in politične rešitve. Božič je na plenarni seji med drugim predstavil usmeritve resolucije o prometni politiki Slovenije, zavzel pa se je tudi za večje varovanje okolja.


Božič, ki se konference udeležuje na povabilo evropskega komisarja za znanost in raziskave Janeza Potočnika in predsednika regije Lombardije Roberta Formigonija, je dejal, da morajo nosilci prometne politike omogočati razvoj novih transportnih tehnik in tehnologij, ki bodo za okolje manj obremenjujoče in spodbujati uporabo varčnejših in ekološko sprejemljivejših vozil. Ob tem je minister ocenil, da omenjenih ciljev na področju varovanja okolja ne bo moč doseči brez usklajenega političnega in znanstveno-raziskovalnega pristopa.

Kot so sporočili z ministrstva, je namen konference izmenjava izkušenj držav članic EU in regij unije ter spodbujanje novih pristopov k dvigu kakovosti zraka, povezane s prometom.