Velik interes za člane uprave NLB

Na razpis za nove člane uprave Nove Ljubljanske banke se je prijavilo presenetljivo veliko kandidatov. Nadzorni svet naj bi po neuradnih informacijah o kandidaturah odločal že prihodnji teden.

Objavljeno
12. februar 2007 18.20
Žiga Lavrič
Ljubljana - Na razpis za nove člane uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) se je do roka, to je do konca minulega tedna, prijavilo presenetljivo veliko kandidatov, je danes poročal Radio Slovenija. Posebna komisija za izbor štirih novih članov naj bi predvidoma v teh dneh odprla prispele ovojnice s prijavami, nadzorni svet pa naj bi po neuradnih informacijah o kandidaturah odločal že prihodnji teden.

Predsednik komisije za izbor novih članov uprave in predsednik nadzornega sveta NLB Žiga Lavrič po poročanju Radia Slovenija prispelih prijav danes ni želel komentirati. Po neuradnih informacijah naj bi bila med prijavljenimi večina takšnih, ki imajo v NLB že več let izkušenj. V štiričlanski komisiji, ki bo odločala o primernosti prijavljenih kandidatov, je poleg Lavriča še en predstavnik države, dva pa sta predstavnika drugih dveh lastnikov NLB, in sicer belgijske skupine KBC in Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD).