Versace gre na borzo

Modni koncern Versace razmišlja o uvrstitvi delnic na borzo. Družina razmišlja, da bi takšen korak storila konec leta 2008, ko bodo razmere v hiši urejene.

Objavljeno
01. april 2007 13.20
Družinsko podjetje po umoru modnega kreatorja Giannija Versaceja zdaj kreativno vodi njegova sestra Donatella
Bruselj/New York - Modni koncern Versace razmišlja o uvrstitvi delnic na borzo. Družina razmišlja, da bi takšen korak storila konec leta 2008, ko bodo razmere v hiši urejene, je za časnik Wall Street Journal izjavil predsednik upravnega odbora Giancarlo Di Risio. Trg že nekaj časa čaka na uvrstitev delnic na borzo katerega od proizvajalcev luksuznih izdelkov, je zapisal časnik. V tej panogi je veliko podjetij v zasebni lasti.

Po umoru modnega kreatorja Giannija Versaceja leta 1997 se je mednarodni modni koncern Giannija Versaceja. Odkar je vodstvo prevzel Di Risio, se je položaj zahvaljujoč zniževanju stroškov, pregledu prodaje in preoblikovanju kolekcij izboljšal, je še poročal časnik.

V letu 2006 je koncern kljub temu zabeležil upad prihodkov za dobrih šest odstotkov na 288 milijonov evrov, dobiček pa se je znižal za 36 odstotkov na 19,1 milijona evrov. Vzrok za to je po Di Risiovih besedah v odločitvi, da bodo kolekcije nižjega cenovnega razreda izločili iz programa.