Veselinovič z oktobrom v upravi KD Group

Nadzorni svet finančne družbe KD Group je imenoval Draška Veselinoviča, sedanjega predsednika uprave NLB v odhodu, za člana uprave družbe za obdobje štirih let. Veselinovič bo mandat nastopil 1. oktobra.

Objavljeno
15. september 2009 18.06
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Ljubljana - Nadzorni svet finančne družbe KD Group je danes imenoval Draška Veselinoviča, sedanjega predsednika uprave NLB v odhodu, za člana uprave družbe za obdobje štirih let. Veselinovič bo mandat nastopil 1. oktobra, položaj predsednika uprave NLB pa bo zapustil 30. septembra. Potem ko je 1. februarja prevzel krmilo največje slovenske banke, je po izbruhu afere s podaljšanjem 130 milijonov evrov posojila Infond Holdingu zdaj že nekdanji nadzorni svet sprejel njegov ponujeni odstop. Kot se je Veselinovič dogovoril z nadzorniki, bo NLB vodil še do konca meseca.

Veselinovič je na čelo NLB prišel s položaja predsednika uprave Deželne banke Slovenije, kjer je funkcijo nastopil aprila 2005, pred tem pa je sodeloval pri ustanovitvi Ljubljanske borze in bil vrsto let njen direktor.

Upravo KD Group zdaj sestavljajo predsednik Matjaž Gantar ter člana Peter Grašek in Matija Šenk, ki se jim štiriletni mandat izteče februarja 2013.