Veselko potrjen za predsednika uprave

Nadzorni svet Luke Koper je Gregorja Veselka potrdil na položaju predsednika uprave. Preostala dva člana uprave bodo nadzorniki iskali z javnim razpisom. Do takrat sta imenovana prokurista Tomaž Martin Jamnik in Mirko Pavšič.

Objavljeno
11. september 2009 19.13
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Koper - Nadzorni svet Luke Koper je Gregorja Veselka potrdil na položaju predsednika uprave. Preostala dva člana uprave bodo nadzorniki iskali z javnim razpisom, ki bo objavljen v kratkem. V vmesnem obdobju, do rezultata javnega razpisa, so nadzorniki na Veselkov predlog imenovali prokurista Tomaža Martina Jamnika in Mirka Pavšiča.

Mirko Pavšič bo kot prokurist zadolžen za finance, računovodstvo in kontroling, Tomaž Martin Jamnik pa se bo ukvarjal s komercialnim področjem, je po končani seji pojasnil Veselko. Oba sta zaposlena v Luki Koper, Pavšič kot direktor Lukine družbe INPO, Jamnik pa kot vodja institucionalne in multimodalne koordinacije. Mandat bosta nastopila danes.

 

"Luka mora začeti delati," je odločitev o imenovanju prokuristov pojasnil predsednik nadzornega sveta Janez Požar. Kot je dodal, uprave ne želijo pustiti "nepopolne", konec avgusta sta s položaja člana uprave namreč odstopila Marjan Babič in Boris Marzi.

 

"Ne bi bilo higienično Veselka pustiti samega v tem položaju," je še dejal Požar, ki je zanikal, da bi se za imenovanje prokuristov odločili, ker se ne bi mogli dogovoriti o tem, kdo bosta nova člana uprave. Javni razpis za imenovanje novih članov uprave bo pripravila kadrovska komisija nadzornega sveta, ki se bo predvidoma sestala v ponedeljek. Rezultati razpisa bi morali biti znani v mesecu dni.

 

Prokurista, ki bosta imenovana le za obdobje, dokler nadzorniki ne določijo preostalih dveh članov uprave, se bosta prav tako lahko prijavila na razpis za člana uprave.

 

Glede imenovanja delavskega direktorja pa je Požar zanikal, da bi bil na ta položaj lahko ponovno imenoval Boris Marzi, v primeru, da ga potrdi svet delavcev. "Mislim, da je bil signal nadzornega sveta jasen. Nadzorni svet v upravi ne želi imeti članov, ki so okuženi s posli prejšnje uprave in poslovanjem preteklih let," je dejal.

 

O Veselku je Požar dejal, da uživa poln mandat in da mu člani nadzornega sveta zaupajo vodenje podjetja. "Prepričalo nas je, da je v kratkem času identificiral ključne probleme Luke Koper in se lotil reševanja problemov. Ponudil je vizijo, za katero menimo, da je dobra," je še dejal Požar.

 

Požar je ponovno poudaril, da bodo o morebitnih tožbah zoper nekdanjo upravo ali nadzorni svet razmišljali, ko bodo znani izsledki posebne revizije, ki jo v družbi opravlja revizijska hiša Pricewaterhouse Coopers, predvidoma novembra. Kot je še dejal, bodo enako obravnavali vse člane nekdanje uprave, tudi Borisa Mazija in Marjana Babiča, ki kljub sporazumnem odstopu nista odvezana odgovornosti za delo, ki sta ga opravljala kot člana uprave.