ViatorVektor novi lastnik celjskega Izletnika

Zbor zaposlenih delničarjev družbe Izletnik Celje je v ponedeljek sprejel ponudbo Skupine ViatorVektor za prodajo delnic celjske družbe.

Objavljeno
31. januar 2007 12.20
Ljubljana - Zbor zaposlenih delničarjev družbe Izletnik Celje je v ponedeljek sprejel ponudbo Skupine ViatorVektor za prodajo delnic celjske družbe. Ponudba se nanaša na vse delnice družbe, ki so v 100-odstotni lasti zaposlenih in bivših zaposlenih. ViatorVektor je v ponudbi zagotovil nadaljnji razvoj podjetja skupaj s spremljajočimi dejavnostmi, prav tako pa ne predvideva odpuščanja zaposlenih, so sporočili iz Izletnika. O prevzemni ponudbi je bil obveščen tudi nadzorni svet Izletnika.

S prevzemom tudi novi direktor

Izletnik Celje bo tako po zamenjavi direktorice sredi januarja letos dobil še novega lastnika. Kot je znano, je nadzorni svet 16. januarja iz nekrivdnih razlogov razrešil dotedanjo direktorico Ano Jovanovič. Funkcijo vršilca dolžnosti direktorja podjetja do imenovanja nove uprave opravlja dosedanji prvi mož nadzornikov Darko Šafarič.

Podjetje Izletnik Celje je bilo ustanovljeno leta 1929 pod imenom Avtobus mesta Celja. Podjetje, katerega glavna dejavnost so avtobusni prevozi, zaposluje 398 ljudi. Vsak dan na turističnih vožnjah, medkrajevnih, primestnih in mestnih linijah obratuje okoli 220 avtobusov. Dejavnost je teritorialno organizirana v osmih poslovnih enotah, v okviru podjetja pa delujejo tudi servisne delavnice, avto šola in turistična agencija ITA.