Vipa ubila dve muhi na en mah

Vodilni v Mlinotestu ne nasprotujejo Vipinemu prevzemu družbe, so včeraj sporočili iz Mlinotesta. Vipa namreč ne napoveduje večjih sprememb v poslovanju družbe.

Objavljeno
07. februar 2007 07.23
Ajdovščina, Nova Gorica – Vodilni v Mlinotestu ne nasprotujejo Vipinemu prevzemu družbe, so včeraj sporočili iz Mlinotesta. Vipa namreč ne napoveduje večjih sprememb v poslovanju družbe. Medtem pa je odpadla skupščina delničarjev Vipa Holdinga, na kateri bi ti odločali o prodaji četrtine Mlinotesta. Vipa namreč že obvladuje obe primorski družbi.

Vipa, ki je že lastnica skoraj 43 odstotkov Mlinotesta, za delnico družbe ponuja 7,51 evra (1800 tolarjev), ponudba pa traja do vključno 26. februarja. Kot smo že poročali, je Vipa v prevzemnem prospektu zapisala, da ne načrtuje prestrukturiranja, združevanja poslovnih funkcij ali spreminjanja lokacije Mlinotestovega poslovanja. Zato v Mlinotestu menijo, »da bo prevzemnik spodbujal nadaljnji razvoj naše družbe in da s tovrstnim stališčem odobrava obstoječe poslovne načrte in strateške usmeritve koncerna Mlinotest«. V svojem sporočilu je Mlinotest zapisal tudi, da se družbi nista dogovorili o načinu uresničevanja glasovalne pravice iz vrednostnih papirjev, ki so že v lasti Vipe, vodilni v Mlinotestu, ki imajo v lasti njegove delnice, pa se še niso odločili, ali bodo prevzemno ponudbo sprejeli. Spomnimo naj, da je Vipa prevzemno ponudbo za Mlinotest sprva želela objaviti z Vipa Holdingom, ki je lastnik dobre četrtine družbe, ker pa se jima o skupnem nastopu ni uspelo dogovoriti, je Vipa prevzem napovedala kar sama. Vipa, ki ji je te dni uspelo prevzeti Vipa Holding, je tako posredno postala lastnica skoraj 70-odstotnega deleža v Mlinotestu.

Več si preberite v današnjem Delu.