Vipa znova zvišala ponudbo za Vipo Holding

Potem ko naj bi Vipa že uspela pridobiti 55 odstotkov Vipe Holdinga, je danes znova zvišala ponudbo za holding. Za vsako navado imensko delnico holdinga sedaj ponuja 7,09 evra.

Objavljeno
03. januar 2007 11.55
Borut Kuharič - na čelu novogoriške Vipe
Nova Gorica - Potem ko naj bi Vipa že uspela pridobiti 55 odstotkov Vipe Holdinga, je danes znova zvišala ponudbo za holding. Za vsako navado imensko delnico holdinga sedaj ponuja 1700 tolarjev oz. 7,09 evra, ponudba pa se izteče 10. januarja ob 12. uri. Agencija za trg vrednostnih papirjev je namreč konec lanskega leta ugotovila, da je bila zadnja Vipina ponudba za delnice holdinga spremenjena, je Vipa zapisala v današnjem javnem obvestilu. Vipa bo v januarju objavila tudi ponudbo za prevzem Mlinotesta.

Kot smo poročali, se je Vipina prevzemna ponudba za Vipo Holding, ki je bila prvič objavljena septembra lani, iztekla 15. decembra. Dan pred tem je Vipa, kot je pojasnil njen direktor Borut Kuharič, zavestno kupila delnice holdinga po 100 tolarjev višji ceni od uradne prevzemne ponudbe, ki je znašala 1600 tolarjev. Zato mora zdaj vsem delničarjem, ki so sprejeli prevzemno ponudbo, za delnice holdinga plačati 1700 tolarjev oz. 7,09 evra.

Cilj Vipe, ki naj bi imela zaenkrat v lasti 55 odstotkov holdinga, naj bi bilo 75-odstotno lastništvo, s čemer bi lahko na skupščini predčasno zamenjala nadzorni svet Vipe Holdinga in posledično tudi vodstvo družbe. Kuharič je sicer že sredi novembra povedal, da Vipo zanima tudi 75- in 100-odstotno lastništvo Vipe Holdinga.

Družba Vipa je sicer 29. decembra lani objavila tudi namero za prevzem ajdovskega Mlinotesta, v katerem že obvladuje 42,39-odstotni lastniški delež. Novogoriška družba namerava prevzemno ponudbo objaviti v januarju, in sicer solidarno z družbo Vipa Holding, razen če ne bo dosežen drugačen dogovor. Po navedbah nekaterih medijev pa naj bi za delnico Mlinotesta ponudila 1800 tolarjev.

Holding, ki ga prevzema Vipa, ima v lasti četrtino Mlinotesta, tako da ima Vipa v ajdovski družbi že zdaj večinski delež. Kot je znano, sta se za Mlinotes