Vipi obvladujeta skoraj 70 odstotkov Mlinotesta

Predstavnik Vipe je potrdil nakup okoli 30.000 delnic s katerim je družba skupaj z odvisno družbo Vipa Holding prevzela 69-odstotni delež v podjetju.

Objavljeno
27. februar 2007 20.50
Nova Gorica - Vipa je v okviru ponudbe za prevzem Mlinotesta, ki se je iztekla v ponedeljek, pridobila dobrih 30.000 delnic oziroma 1,3 odstotka ajdovske družbe, je danes povedal predstavnik Vipe Andraž Grum. Njeno ponudbo je namreč sprejelo 76 delničarjev Mlinotesta, v katerem ima Vipa skupaj z odvisno družbo Vipa Holding sedaj 69-odstotni delež. Uradni rezultati izida prevzemne ponudbe, za katero Vipa ni določila praga uspešnosti, bodo predvidoma objavljeni v četrtek.

Vipa je za delnico Mlinotesta ponujala 7,51 evra, njene ponudbe pa ni sprejela družba Vipa Holding, v kateri ima Vipa od konca januarja več kot 77-odstotni delež. "Z vidika zakonodaje ni pomembno, ali ima delež v podjetju obvladujoča ali odvisna družba. Zaenkrat se še nismo odločili, ali bomo od holdinga zahtevali, da Vipi proda delež v Mlinotestu," je pojasnil Grum. Kot je znano, holding obvladuje četrtino Mlinotesta.

Vipa je v začetku lanskega decembra, tik pred iztekom roka za sprejem Žitove in Blatnikove prevzemne ponudbe za Mlinotest, od Kapitalske družbe in Slovenske odškodninske družbe po ceni 7,51 evra za delnico kupila 21,7-odstotni delež ajdovske družbe. Kasneje je Vipa od Maksime ID po isti ceni kupila še 16,5 odstotka Mlinotesta in konec januarja objavila prevzemno ponudbo.