Vložena zahteva za stečaj T2

Ljubljanska družba Smart Com, ki se ukvarja s sistemsko integracijo in z razvojem sistemov za elektronsko komuniciranje, je na mariborsko okrožno sodišče vložila predlog za začetek stečaja nad podjetjem T2.

Objavljeno
16. oktober 2009 14.28
T2
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Maribor - Ljubljanska družba Smart Com, ki se ukvarja s sistemsko integracijo in z razvojem sistemov za elektronsko komuniciranje, je na mariborsko okrožno sodišče ta teden vložila predlog za začetek stečaja nad podjetjem telekomunikacijskih, informacijskih in medijskih storitev T2, so danes za STA potrdili v uradu predsednice omenjenega sodišča. V podjetju T2 s sedežem v Mariboru, ki je v večinski lasti družbe Zvon Ena Holding, omenjenega postopka za zdaj ne želijo komentirati.


"Po našem prepričanju je bil predlog, posredovan sodišču, povsem neutemeljen, zato v tem trenutku postopka, ki je na sodišču, ne moremo komentirati," je vse, kar so sporočili iz T2. Odziva in pojasnil iz Smart Coma za zdaj še ni, časopisu Dnevnik pa naj bi jim bil T2 dolžan približno štiri milijone evrov. T2, ki ga vodi Matevž Turk, ima zdaj do konca meseca čas, da dokaže, da ni insolventen ali da upnikova terjatev ne obstaja, še vedno pa obstaja tudi možnost dogovora s Smart Comom. Dolgovi T2 naj bi po pisanju Dnevnika presegali njegovo premoženje, saj je imela družba konec lanskega leta okoli šest milijonov evrov kapitala, v letošnjem prvem polletju pa je ustvarila za kar 25 milijonov evrov izgube. Kljub temu naj bi bil T2 v tem trenutku solventen, saj so podjetje nedavno dokapitalizirali za okoli 22,5 milijona evrov.