Vodstvo Adrie odpovedalo kolektivne pogodbe

Vodstvo Adrie Airways je po potrditvi upravnega odbora danes bankam upnicam posredovalo osnutek dopolnjenega načrta finančnega in poslovnega prestrukturiranja družbe. Opravilo je tudi prvi sestanek z vsemi štirimi sindikati v podjetju in z današnjim dnem odpovedalo obstoječe kolektivne pogodbe.

Objavljeno
11. marec 2011 18.58
A. V. B., delo.si
A. V. B., delo.si
Brnik - Glavni izvršni direktor Adrie Airways Klemen Boštjančič podrobnosti o osnutku dopolnjenega načrta prestrukturiranja družbe ta teden za STA ni želel razkriti, so pa danes iz Adrie sporočili, da osnutek vsebuje vse ključne ukrepe prestrukturiranja družbe. Tako predvideva ukrepe na komercialnem področju, operative in flote ter na finančnem, kadrovskem in splošnem področju. Dokončen, popoln in revidiran načrt prestrukturiranja močno zadolžene družbe bo pripravljen v začetku maja.

Vodstvo družbe - Adrio Airways skupaj z Boštjančičem vodi Robert Vuga - se je danes prvič sestalo z vsemi štirimi sindikati v podjetju. Podrobneje je opredelilo ukrepe na posameznih področjih in sindikatom predstavilo časovni okvir posameznih ukrepov ter njihove pričakovane učinke v tem in prihodnjem letu.

Ker je eden od ciljev novega vodstva tudi ureditev razmer na delovno-pravnem področju, je vodstvo družbe z današnjim dnem odpovedalo obstoječe kolektivne pogodbe ter predložilo predlog nove. Vodstvo se je s sindikati dogovorilo, da se takoj po zakonsko določenem roku za odgovor oziroma po pregledu predloga nove kolektivne pogodbe znova sestanejo in poskušajo čim prej skleniti dogovor o njenem podpisu.

Dolg Adrie Airways do bank znaša po informacijah STA okoli 70, 80 milijonov evrov, dolg do dobaviteljev pa 20 milijonov evrov. Revidirano poročilo o poslovanju družbe v lanskem letu bo verjetno znano po maju, časnik Finance pa je že februarja poročal, da bi lahko izguba slovenskega letalskega prevoznika lani dosegla 12 milijonov evrov oz. več od prvih ocen.