Vodstvo in sindikat Acronija dosegla dogovor

Vodstvo in sindikati jeseniškega Acronija so sklenili dogovor glede nadaljnjega zmanjševanja števila zaposlenih. Število zaposlenih se letos ne bo zmanjšalo za 269, temveč za največ 168, in sicer z upokojevanjem in odslovitvijo tistih, ki se jim bo iztekla pogodba za določen čas.

Objavljeno
04. februar 2011 13.51
Anže Voh Boštic, delo.si
Anže Voh Boštic, delo.si
Direktor Acronija Slavko Kanalec je na novinarski konferenci povedal, da naj bi vsako četrtletje sproti ugotavljali, koliko sodelavcev bi lahko zapustilo podjetje, poroča STA. Pojasnil je, da Acroni za optimalno delovanje potrebuje 1226 zaposlenih, konec minulega leta pa je bilo v družbi zaposlenih 1394 oseb. Kanalec poudarja, da odpuščanj nikoli niso načrtovali, saj lahko cilj dosežejo z „mehkimi variantami".

Kot smo že poročali je konec januarja med delavci Acronija odjeknila novica o odpuščanju delavcev, ki naj bi se zgodilo zaradi modernizacije proizvodnje. Kanalec je takrat sicer potrdil govorice, da družba razmišlja tudi o odpuščanju, Predsednik sindikata Skei v Acroniju, Marjan Žurman, pa je odpuščanju nasprotoval z argumentom, da v podjetju že sedaj primanjkuje delavcev za izpolnitev vseh naročil.

Prejšnji mesec je sicer Acroni zabeležil rekordno prodajo. V letu 2011 načrtuje 18 odstotno rast prodaje in kar desetkrat večji dobiček kot v letu 2010.