Voljatel načrtuje razširitev ponudbe

Novo vodstvo družbe Voljatel namerava skupaj z Tušmobilom razširiti obseg poslovanja. Tržišču namerava prestaviti paket, ki vključuje mobilne, fiksne in internetne storitve ter IP-telefonijo.

Objavljeno
07. marec 2007 18.14
Predsednik uprave Voljatela Ivica Kranjčevič
Ljubljana - Telekomunikacijska družba Voljatel je v lanskem letu ustvarila okrog 10 milijonov evrov prihodkov, letos pa jih namerava povečati za več kot 50 odstotkov, je po današnjem srečanju z novinarji povedal Voljatelov novi predsednik uprave Ivica Kranjčevič. Kolikšen je bil lanski dobiček, pa bo po njegovih pojasnilih mogoče točno povedati šele konec meseca.

"Med glavnimi načrti za letošnje leto je bistveno povečati obseg poslovanja. Naredili bomo prenovo poslovnega načrta. Za letos tako načrtujemo več kot 50-odstotno rast prihodkov," je povedal Kranjčevič. Poleg tega je cilj lastnikov povečanje števila uporabnikov.

"V letošnjem letu nas čaka tudi sodelovanje s sestrsko družbo Tušmobil. Takoj ko bodo začeli s ponujanjem svojih storitev, kar bo še v tem polletju, bomo začeli ponujati tako imenovani četvorček, torej v enem paketu mobilne, fiksne in internetne storitve ter IP-telefonijo," je še dejal.

Tušmobil je, kot je znano, hčerinsko podjetje celjskega Engrotuša. Na telekomunikacijski trg je že vstopilo januarja, ko je ponudilo svojo prvo storitev - gostovanje strežnikov. V javnosti pa je to podjetje znano predvsem kot prihajajoči novi mobilni operater, saj načrtuje vzpostavitev lastnega omrežja mobilne telefonije.

Kranjčevič je vodenje Voljatela prevzel z letošnjim marcem, pred tem je bil direktor Mobitelove enote za omrežje. Družbo Voljatel je sicer lani, kot je znano, kupil Mirko Tuš, lastnik Engrotuša. Za nakup je odštel med 20 in 25 milijonov evrov. Podjetje ponuja telekomunikacijske storitve, od internetnega dostopa in gostovanja do telefonije.